освободиха под парична гаранция двамата биячи
освободиха под парична гаранция двамата биячи / Дарик радио, Хасково
съдия не позволи журналистите да снимат в залата
95217
съдия не позволи журналистите да снимат в залата
  • съдия не позволи журналистите да снимат в залата
„Не сме агресивни, съжаляваме за пострадалите. Не сме искали да ги нараняваме”. Така отговориха обвиняемите Димитър Стоянов и Недялко Бойчев на районния съдия Васил Панайотов тази вечер.

Двамата се изправиха пред съда по искане на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Според прокуратурата, те са извършители на побоя на пожарникар от Димитровград и негов приятел пред хасковска дискотека на 5 ноември.

Адвокат: Охранителите са били заплашвани с убийство

Димитър Стоянов, който е син на съдия от Димитровград заяви още, че е оказал първа помощ на пострадалия, защото той си е глътнал езика. „трябваше да го оставя да ме удари с бутилката ли”, каза още Стоянов.

„Не съм искал това да става. Започна да ми говори на въпреки”, каза Недялко Бойчев.

Прокурорът по делото Мая Кьосева определи престъпленията от двамата като изключително жестоки и брутални. Защитниците пък заявиха и това, което Дарик днес още на обяд информира, че те не са искали да причинят това и че са действали при условията на неизбежна самоотбрана.

Отвод на прокурор и адвокат за боя пред хасковска дискотека

Представителят на държавното обвинение настоя да се пусне и видеоклипа, на който се вижда боя. Полицаи неофициално обясниха пред наш репортер, че побоят е изключително брутален. Адвокат Маргарита Раева се противопостави да се излъчва клипа. В крайна сметка съдия Васил Панайотов прие, че не трябва да се показват дисковете, защото няма спор по фактическата обстановка.

Преди началото на съдебното заседание, близките на двамата обвиняеми се нахвърлиха словесно срещу журналистите и ги обвиниха, че пишат неистини. Съдия Панайотов пък не допусна да се правят снимки в залата.

В звуковия файл, може да чуете как съдия Панайотов отказа на журналистите да снимат. В крайна сметка Районен съд Хасково определи и за двамата парична гаранция от по 460 лв, колкото е минималната заплата в страната.