Мъжът опитал блъснал няколко пъти полицейски автомобил при преследването
Състав на Районния съд в Свиленград определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо мъж, обвинен по три текста от Наказателния кодекс и който бе прострелян с два стоп патрона при полицейска акция и последвало преследване в Свиленград, съобщиха от Съдебната палата.

Акцията срещу Васил Христонов (30 г.) започна на 26 март след сигнал до органите на реда за предполагаема сделка с наркотици в 21:20 часа. При опита да бъде спрян с автомобила си, заподозреният не се подчинил, блъснал няколко пъти полицейската патрулка и друг автомобил.

След това с вратата на колата ударил служител на реда.

След сигнал за наркосделка и гонка: Простреляха мъж, опитал да прегази полицаи

Повдигнати са му три обвинения - за притежание на дрога, за неизпълнение на разпореждане на орган на власт и за причиняване на лека телесна повреда на служител на реда. Мярката се гледа в ортопедията на хасковската болница, където пострадалият е настанен.

Поради липса на риск от влошаване на здравословното състояние на обвиняемия съдът прецени, че с оглед на събраните до момента доказателства, обвиняемият следва да бъде задържан. Определението подлежи на обжалване или протест пред Окръжен съд – Хасково, допълват от съда.