Свиленград, Рок фест
Свиленград, Рок фест / Община Свиленград
За трета поредна година Свиленград ще събере феновете на рок музиката и твърдия саунд. На 18 и 19 август градът е домакин на Международния рок фестивал Свиленград 2017. Събитието е подкрепено ежегодно от общината и местни спонсори. Провежда се в парк „Младежки” край река Марица. Откриването е  на 18 август, от 19 часа. Входът е свободен.

Прецизният подбор на участниците превръща Рок фест Свиленград в много очаквано годишно музикално събитие за феновете на тази музика. На сцената ще се качат седем групи, отново със сериозно международно участие.

Първи в програмата ще се представят домакините от Border land. След тях на сцената ще забият Brums’N’Noises от София – трибют на Guns N’roses. Хедлайнер за първата вечер ще бъдат Scars оf Tears - една от най-добрите гръцки групи с женски вокал. Имат издаден албум през 2014 г. в САЩ.
Втората вечер ще открие група Wild Horses, която ще изпълни известни кавъри, познати и обичани от всички. След тях на сцената ще звучат кавъри на Rammstein, изпълнени от група Rammlied. Хедлайнер за втората вечер и второто международно участие ще бъде група Saints 'N' Sinners. Те идват от Истанбул и ще забият авторски хеви метъл. За феновете на по-тежката музика фестивалът ще завърши с Hed shot.

Още първото издание на рок феста в Свиленград от 2015 г. направи сериозна заявка за присъствие в рок календара на България. Създаването му стана по инициатива на свиленградската група Border land и събра на сцената девет групи, като хедлайнер беше група The R.O.C.K от Румъния.

През 2016 г. фестивалът се отличи със силно представяне на гръцката група WANTED и хедлайнера Alogia от Сърбия, които освен авторски парчета изпълниха и кавъри на Iron Maiden. Организаторите на това музикално приключение очакват много гости от страната и чужбина.