Над 20 сигнала вече са подадени от Областно пътно управление със забележки по магистралата
Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов инспектира АМ „Марица“ при км 25 до село Ябълково, съобщиха от Областна администрация.

Пътната настилка е напълно изровена на няколко места на пътното платно след падналия дъжд през последните дни. Това затруднява шофьорите и те подадоха сигнали.

Шофьорите да карат с повишено внимание в участък от АМ „Марица“

Освен дупка по пътното платно от магистралата, е изровен цял участък от пътната настилка по лентата в посока Хасково-София. Компрометираният участък е около 10 метра. Toва констатира на място областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов.

Областна администрация-Хасково

Гумите на почти всеки втори автомобил попадаха в изровения участък от магистралата. „Можем да разберем протеста на пътните фирми, но не можем да търпим некачествената работа на строителните работници и материалите“, каза водач на автомобил, който се възмущаваше на изровения участък.

„Пътувам из цяла България и навсякъде има компрометирани участъци. Българските шофьори трябва постоянно да следят къде има изровени участъци и къде не. Колите ни не са за един ден!

Започва ремонт на 6 км от АМ „Марица“ в платното за Хасково

Разбирам, че пътните строители настояват да им бъдат изплатени средствата вложени за материали и работа, но и ние постоянно влагаме средства за ремонти по автомобилите си“, допълни той.

Коментарът на шофьора бе пo повод протестите на пътните фирми, които са огранизирани в центъра на София. Тежкотоварни камиони и строителна техника на работещи в пътните фирми бяха позиционирани с настоявания да получат дължимите им пари, като според тях става дума за 900 милиона лева.

Областна администрация-Хасково

Блокирано беше движението към пространството между сградите на Министерския съвет и Президентството. По време на протестите неколкократно бяха получени сигнали от шофьори, които пък настояват да се работи с по-качествени материали и по-прецизно.

Над 20 вече са подадени от Областно пътно управление със забележки до изпълнителя за различни проблеми по пътното платно на АМ „Марица“. Г-н Ангелов също сигнализира веднага ръководството на Областно пътно управление, което изпрати уведомление до изпълнителя от магистралата за компрометираната пътната настилка по лентата в посока Хасково-София.

Протест на АМ „Марица” заради ремонт (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ремонтите по магистралата започнаха още през първата година от построяването й. Лот 1 участък „Оризово-Димитровград“, където е и новопоявилата се дупка, е в 5-годишен гаранционен срок.

Издаденото разрешение за ползване на обекта е от 29 октомври 2015 г. Гаранционният срок се удължава с всеки подаден сигнал и съответно неотстранена в срок неизправност по магистралата.