Шоу на силовите атлети, рокери и пиано бар на открито в Димитровград
Шоу на силовите атлети, рокери и пиано бар на открито в Димитровград / Darik News, архив

Наситен със спортни събития е днешният ден от програмата за празниците на Димитровград. В 9.00 ч., на тенис кортовете, продължава турнирът по тенис на корт, а от 11.00 ч. на плувен басейн "Химик" - водни игри.

Атрактивно Stunt show с мото каскади и акробатика организира общината съвместно с местния мото клуб „Викингите” и тази година. То е от 17.00ч., на отсечката от ул."Ем. Станев", успоредно на кортовете. Непосредствено преди началото му в традиционната почетна мото обиколка на града по централните му булеварди ще преминат мотористите от няколко клуба. Очаква се да се включат близо 500 рокери от цялата страна.

След финала на Stunt show, от 18.00 ч., на входа на спортния комплекс „Раковски” ще започне зрелищното шоу на силовите атлети. Мотото му е „Силните срещу дрогата”. По време на демонстрациите ще се проведат и два турнира - по канадска борба и по вдигане на тежести от лег. Турнирът по канадска борба е с награден фонд, а при вдигането на тежести победителите ще се класират в Национален кръг на състезанието, което се провежда под егидата на Българската федерация на силовите атлети.

Шоу на силовите атлети рокери и пиано бар на открито в Димитровград
netinfo

От 18.00ч. на стадион „Раковски” продължава турнирът по футбол на малки врати.

В 20.00ч. на плувен комплекс „Раковски” е традиционният Рок маратон с групите Mixed up и Hangar 42.

В 20.30ч. в западната част на централния площад България, около шадравана, програмата за деня приключва с пиано бар на открито и местния Дидо Бенд.