Димитровград, МБАЛ
Димитровград, МБАЛ / Дарик радио, Хасково
Дали да дадат разрешение за сключване на договор за нов банков кредит на МБАЛ „Света Екатерина” за да рефинансира стария ще решават днес димитровградските съветници. Неотдавна средният медицински персонал в здравното заведение излезе на протест, тъй като 2 години не получават заплатите си в пълен размер. Ако предложението на нов банков заем бъде одобрено, това ще даде възможност да започне изплащането им.

24 са докладните записки в дневния ред, по който днес ще работят общинските съветници в Димитровград. Промяна по бюджета на общината за 2017 година, дългосрочен общински дълг за Интелигентна система за управление и мониторинг на уличното LED осветление и проектът за интелигентна медицина са сред по-важните теми в дневния ред.

Приемане на Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на община Димитровград и допълнение на тази за управление на отпадъците предлага кметът Иво Димов.

Удостояване с отличието „Почетен знак на община Димитровград” на читалище „Селска пробуда – 1927” в с. Крепост по повод 90-годишнината му предлага комисията по наредбата за символиката, отличията и наградите на община Димитровград.