Момичето е настанено в болница с фрактури на единия крак и ръката
Момиче в шести клас падна от прозорец на втория етаж на училище в Хасково.

Инцидентът е станал по време на голямото междучасие в четвъртък. Ученичката е настанена в болница с фрактури на единия крак и ръката, предава NOVA.

Ученичка падна от втория етаж на хасковско училище

„Класният ръководител е разговарял с детето. Тя е била вчера следобед при нея в болницата. Каза, че момичето е контактно и разговаря, но все още не помни какво се е случило”, заяви директорът на училище „Св. Климент Охридски” Розалина Петкова.

„Малко след началото на голямото междучасие колеги ми казаха, че дете е паднало в двора на сградата. Докато излизах от сградата на училището се обадих на спешния телефон 112. От Спешна помощ реагираха много бързо.

Когато стигнах до детето, то беше контактно, но на въпрос какво се е случило ми каза, че не помни. При него бяха медицинското лице на училището, класният ръководител на момичето и други свидетели на инцидента”, разказа тя.

По думите ѝ гумената настилка на двора вероятно е омекотила удара при падането. „Извършва се проверка и се изясняват обстоятелствата около инцидента”, посочи директорът. И допълни: „Това е първият подобен инцидент в училището. Към този момент допълнителни мерки не се налагат. Психолог вече работи с децата от класа на пострадалото момиче. След това той ще разговаря със свидетелите на случилото се”.
nova.bg