При специализирана операция полицията иззе марихуана, амфетамин и канабис
При специализирана операция полицията иззе марихуана, амфетамин и канабис / Darik News, архив

40 грама марихуана, 20,2 грама амфетамин и 46 канабисови растения иззеха криминалисти от Хасково, Свиленград и Ивайловград при специализирана операция по линия на наркотичните вещества. Вчера хасковските криминалисти са извършили процесуално-следствени действия "претърсване и изземване" в апартамент на улица "Хаджи Димитър" в областния град. В жилището, обитавано от 19-годишна девойка, са намерени 40 топчета със суха листна маса и 12 пликчета с бяло прахообразно вещество, реагиращи съответно при полеви наркотест на марихуана и амфетамин. Освен момичето, в хасковския арест е задържан и 27-годишен мъж, съпричастен към разпространението на дрогата.

По същото време свиленградските полицаи са проверили 2 частни имота в квартал „Гебрен”, собственост на двама мъже на 69 г. и 57 г. От имотите, полицейските служители са отрязали и иззели общо 46 канабисови растения.

 

Още 0,2 грама амфетамин са открили ивайловградските гранични полицаи в лек автомобил Пежо, спрян за проверка в любимчанското село Дъбовец. В колата, шофирана от 28-годишна жена от Стара Загора, е открито пликчето с прахообразната дрога. Тя и 26-годишният й спътник са задържани по досъдебното производство в ГПУ-Ивайловград, информират от областна дирекция „Полиция”-Хасково.