Две телефонни измами за един ден в Силистренско
Две телефонни измами за един ден в Силистренско / DarikNews.bg, архив
измама по телефона
99101
измама по телефона
  • измама по телефона
Димитровградски полицаи предотвратиха телефонна измама и спасиха възрастна жена да даде 12000 паунда на мошениците. Старицата е от Чирпан и получила обаждане по телефона да предаде парите в Димитровград. Тръгнала с такси и по пътя разговаряла непрекъснато по телефона. 

Вчера в 12,30 часа 55-годишният шофьор от Чирпан съобщил на униформени, че минути преди това е оставил на Автогарата жена и споделил опасенията си, че може да е жертва на измама, тъй като носи много пари и непрекъснато говори по телефона. Двамата полицаи незабавно издирили жената и я отвели в полицейското управление. В хода на разговора станало ясно, че около 10 ч. сутринта на 72-годишната чирпанлийка позвънили мъже, които я заплашили, че ако не даде наличните си средства, ще бъде наранена физически. Инструкцията била да отиде до Димитровград и да остави 12 000 паунда и златни накити. Докато чакала телефонна инструкция за точното място и начина да предаде парите, полицаите я открили по описанието на водача и предотвратили измамата. 

Междувременно в Чирпан синът й забелязал, че майка му не е у дома и започнал да я търси. Малко по-късно му се обадили от РПУ в Димитровград и му съобщили, че майка му е там. След като пристигнал полицаите му обяснили за случката. Няма арестуван по случая. По случая е образувана преписка.

Синът благодари за работата на полицаите.

Подробности в звуковия файл