Почетоха годишнина от гибелта на тримата граничари в с. Вълче поле
Почетоха годишнина от гибелта на тримата граничари в с. Вълче поле / Община Любимец

И тази година община Любимец, съвместно със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Свиленград организира възпоменателно тържество по повод 63-годишнината от подвига на тримата граничари Георги Стоименов, Стоил Косовски и Асен Илиев, загинали в престрелка с нарушители на държавната граница. В центъра на с. Вълче поле се събраха офицери и сержанти от резерва, водени от генерал-майор Стефан Ангелов, настоящи и бивши служители на Гранична полиция, интернет-форума „Граничарите на България", представители от трите гранични общини Любимец, Ивайловград и Свиленград, граждани. Сред специалните гости бе ор подполковник Георги Нанков - първият началник на заставата в с. Вълче поле след разстрела на момчетата.

Кметът на община Любимец Анастас Анастасов, който е и подполковник от резерва, изнесе слово по повод годишнината и отправи благодарност към работата на сега действащия състав на Гранична полиция.

Почетоха годишнина от гибелта на тримата граничари в с Вълче поле
netinfo

По време на възпоменателното мероприятие полковник Павел Станев - Председател на СОСЗР връчи почетни грамоти на кмета Анастасов, на Христоз Желев - зам.кмет на общината, на кметския наместник на с. Вълч Поле Георги Янакиев и всички, които имат отношение към организацията на честването.

Почетоха годишнина от гибелта на тримата граничари в с Вълче поле
netinfo

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите граничари, а пред паметника, построен в тяхна чест през 1982 г. в центъра на селото, бяха положени венци и цветя.