Прокуратурата привлече като обвиняеми трима турски граждани за недекларирана валута за над 900 000 лева, открита в автомобили на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от обвинението.

Агенция „Митници“

На 5 декември на пункта за излизане от страната е пристигнал товарен автомобил. Камионът е пътувал от Великобритания за Турция през България.

Иззеха недекларирана валута за над 1 млн. лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

В кутия на въздушния филтър на влекача са открити недекларирани парични средства в размер на 50 000 британски лири с левова равностойност 114 078 лева.

Прокуратура

На 6 декември на пункта е пристигнал товарен автомобил, пътуващ от Германия за Турция през България. Във фабрична кухина на хладилното полуремарке били открити недекларирани парични средства - 204 040 евро с левова равностойност 399 067 лева.

По-късно същия ден е пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Люксембург за Ирак, през България и Турция. Във фабрична кухина в кабината на влекача, в личния багаж и в якето на водача, митническите служители открили недекларирани парични средства  в размер на 204 810 евро - с левова равностойност 400 573 лева.