/ iStock/Getty Images
Полицаи откриха невредими две деца, изгубили се вчера край Любимец, съобщиха ОД на МВР - Хасково.

Братчето на 5 години и сестричето на 4 години изчезнали вчера, след като тръгнали към сметището между село Георги Добрево и Любимец. Те живеели с родителите си в къща в Георги Добрево. Децата били придружавани от по-големия си брат на 11 години. Докато тършували на сметището, децата се гонили и се загубили в близката гора. Сигнал за изчезването им подал 16-годишен техен роднина, а 11-годишния брат се прибрал в селото, след като не успял да ги открие.

Нелегално преминал границата е със съмнение за коронавирус в хасковската болница

Майката и бащата били по същото време в свиленградското село Момково. Незабавно започнало издирване на децата, в акцията са участвали всички полицейски служители от Свиленград и Любимец, пожарникари и полицаи от ГПУ-Свиленград.

Издирването е продължило цяла нощ с помощта на две служебни кучета и преносима термовизионна камера. Тази сутрин около 8 часа, децата са били намерени в гориста местност край село Йерусалимово, община Любимец, във видимо добро здравословно състояние. Днес те ще бъдат обстойно прегледани в местната болница. За случая ще бъдат уведомени социалните служби. По случая в РУ-Свиленград е образувано бързо производство срещу родител, оставил малолетните си деца без надзор и достатъчно грижи, и с това създал опасност за тяхното физическо развитие, уточниха от регионалния пресцентър на МВР.