Състав на хасковския Окръжен съд остави в ареста стрелеца беглец от село Сърница Бейсим Салиф на 55 г. Това стана в открито заседание по делото.

Искат постоянен арест за стрелеца беглец от Сърница

Салиф е разследван по три обвинения - за опит за убийство на съседа си Мюмюн Мюмюн, за закана за убийство спрямо него и за държане на незаконно оръжие.

БТА

Този понеделник - 29 ноември в 18:40 часа дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прерасна в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля с пушка срещу опонента си, рани с нож жена му, и избяга в гората с друга незаконна пушка.

БТА

След това в тъмната част на деня той стреля и към дошлите да го задържат полицаи. На следващия ден при полицейската операция за задържането и неутрализираното му участваха над 200 служители на МВР от различни служби, и ловци.

Прокуратурата повдигна три обвинения срещу стрелеца беглец от Сърница

Беглецът обаче бе задържан първо от овчар в землището на кърджалийското село Черноочене, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.

БТА

Съдът кредитира мотивите на прокуратурата, че има опасност Салиф да се укрие или извърши друго престъпление, ако бъде оставен на свобода. "Не съм виновен. Искам да ме пуснете в къщи", заяви той пред съда.
БТА