В полицейската операция за задържането и неутрализирането му участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци
Прокуратурата в Хасково внесе в съда искане за постоянен арест за стрелеца беглец от Сърница, съобщиха от обвинението.

Прокуратурата повдигна три обвинения срещу стрелеца беглец от Сърница

Спрямо него е повдигнато обвинение за това, че на 29 ноември направил опит умишлено да умъртви мъж, като деянието не е довършено по независещи от него причини.

МВР

Той е привлечен като обвиняем и за закана с убийство към него, както и за незаконно държане на самоделна ловна пушка-едноцевна.

Хванаха издирвания въоръжен и опасен мъж в Хасковско (СНИМКИ/ВИДЕО)

От събраните по досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянията, за които му е повдигнато обвинение.

Припомняме, че в полицейската операция за задържането и неутрализирането му участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци. Беглецът, обаче, бе задържан първо от овчар в землището на кърджалийското село Черноочене, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.

БТА

Дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прераства в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля със самоделна ловна едноцевна пушка срещу опонента си, рани с нож жена му и избяга в гората с друга незаконна пушка. След това в тъмната част на деня той стреля и към дошлите да го задържат полицаи.

След спецакция в Хасковско: Разкриха подробности около залавянето на издирвания стрелец

Предстои Окръжен съд-Хасково да насрочи заседание по искането на прокуратурата.