Никола Проданов
Никола Проданов / Дарик радио, Хасково
Окръжният съдия Боряна Бончева не се съобрази с мотивите на апелативните съдии и днес отново върна обвинителния акт на прокуратурата срещу Никола Проданов. Пловдивският бизнесмен бе арестуван след полицейска акция миналата година на хасковската автогара. Тогава криминалисти заловиха 31 кг хероин в машина за хляб.

Никола Проданов
Дарик радио, Хасково


След внасянето на обвинителния акт в Окръжен съд през септември, съдия Боряна Бончева го върна и последва протест на прокурора Валентина Ранчева. Апелативните съдии Христо Белев, Васил Гатов и Милена Рангелова отмениха разпореждането и постановиха нищенето на делото да продължи.

Никола Проданов
Дарик радио, Хасково

Днес бе и разпоредителното заседание по казуса. Според съдия Бончева, разследването е водено некомпетентно. Точно тези мотиви обаче са опровергани от 3-членния състав на Апелативен съд Пловдив, чието определение е окончателно. Днешното решение, което поставя изключително много въпроси, може да бъде отново протестирано пред втората съдебна инстанция. Според юристи, днешното решение може да се тълкува като отказ от правосъдие.

В хода на разследването полицаи обясняваха, че по разследването са положени изключително много сили. Лично директорът на хасковската полиция Ангел Цанков е ходил до Турция по случая, казаха запознати. Случаят бе съобщен от тогавашния главен секретар на МВР Георги Костов.

Иначе на делото, Никола Проданов поиска да бъде освободен от ареста. "Детето ми има нужда от мен. Не преча на правосъдието. Няма да се укрия. Липсата на бащата не може да се замени с нищо". С тези думи Проданов поиска от 5-членния състав да бъде пуснат под домашен арест. Той обаче остава в затвора.