/ netinfo
За трети пореден път спортна зала „Свиленград” бе домакин на държавното първенство по кикбокс в стиловете лоукик и К-1 за всички възрастови групи.

Първи зелен екокът с електронен достъп в Свиленград (СНИМКИ)

Два златни и един бронзов медал завоюваха състезателите на домакините от клуб „Тангра”. В категория до 75 кг стил лоукик първи се класира световният шампион за кадети Димитър Петров.

Шампион стана и Никола Папазов-Тайсън, който надделя в кат. до 86 кг при мъжете. Другата голяма надежда на Свиленград- Христо Калайджиев игра в непривичната за него възрастова група Юноши старша възраст, кат. до 71 кг и заслужи бронзов медал.

Свиленград, кикбокс
netinfo

С плакети за заслуги и принос към развитието на спорта кикбокс ръководството на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай награди Община Свиленград и ръководството на местния клуб.

Подкрепа от Община Свиленград градът да бъде домакин на още държавни и международни състезания по кикбокс от различен ранг заяви заместник-кметът Мария Костадинова.

Носител на купата за най-техничен състезател в памет на Красимир Попгеоргиев стана състезателят Виктор Иванов от СК ”Шуменска крепост”. С отлични отсъждания като рефер и съдия се прояви Продан Йовчев от местния клуб.

Свиленград, кикбокс
netinfo

Сред гостите на турнира бяха: народните представители д-р Георги Станков и Владимир Вълев-Питбула, световен шампион по кикбокс и муай тай, общински съветници, Станислава Бойчева-ген. секретар на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, Руско Турманов-Роко, Ангел Иванов и г Димитър Спасов от УС на БККБМТ.

От СК ”Тангра” благодарят на ръководството на Община Свиленград, на почетния председател на клуба д-р Димитър Ермов, на родителите на състезателите и всички, оказали помощ за организацията и провеждането на държавното първенство.