/ iStock/Getty Images
Нов вид измама засече полицията в Хасково и Димитровград.

Жертва на мошеници е станала 85-годишна жена от с.Стамболийски. Сигнал е подаден в РУ-Хасково от 54-годишен жител на с.Нова надежда, който съобщил, че е бил въведен в заблуждение от лице, представящо се за свещеник. Той бил изпратен до църквата в с.Стамболийски, където приел плик с пари от старицата.

Телефонните измамници вече звънят и на мобилния телефон

По пътя му към Хасково обаче му позвънили да върне парите на жената. Мъжът изпълнил инструкцията, но не открил старицата. Тогава се усъмнил, че е възможно да е попаднал в схема за измама и сигнализирал в хасковското управление на полицията. Малко по-късно на тел.112 е получено съобщение от 33-годишен хасковлия, който заявил, че измамената била баба му. В плика полицаите открили 3860 лева, които жената предала уж на лекар.

Схемата, по която била измамена, била за спешна операция. Всъщност се оказало, че и 54-годишният посредник е станал жертва на измамата.

От полицията информираха, че подобно обаждане било получено и предния ден в РУ-Димитровград.

Измамници завлякоха старец от Минерални бани с 12 000 лв.

59-годишен мъж от с.Длъгнево също бил подмамен от „свещеник“ на име Николай. Той го изпратил да вземе плик с пари от мъж от спирка в с.Горно Брястово. За тях мнимият свещеник му заявил, че ще трябва да ги отнесе до Русе, тъй като парите били дарение за деца в неравностойно положение. И тук съобразителността на мъжа му подсказала, че е възможно да е измама и сигнализирал в управлението, където се оказало, че в плика имало 4000 лева.

До момента старецът, предал парите, е неизвестен. Работата по случая продължава.