Хасковски театър
Хасковски театър / Дарик радио, Архив
Даровити деца от Музикалната школа “Манол Иванов” към читалище “Заря” ще приветстват публиката и актьорите в Нощта на театрите в Хасково. Преди началото на спектакъла “Секскомедия в лятна нощ” днес възпитаници от класа по класическа китара на Ясен Янчев и по пиано на Краси Генева, ще зададат тон на празника със своите изпълнения. Художникът Борислав Данев - Борку ще се включи с рисунки на шаржове. Чаша вино за добро настроение и още приятни изненади очакват зрителите в храма на Мелпомена в неделната вечер.
 
Марта Вачкова и проф. Атанас Атанасов са звездите в спектакъла “Секскомедия в лятна нощ”, който започва в 20 часа. Заедно с колегите си Стефан Цирков, Стелиян Николов, Станислава Николова, Иванка Шекерова и Емануил Костадинов, популярните актьори са аплодирани многократно за блестящите си превъплъщения по сцените из цялата страна.  Комедията по Уди Алън бе поставена от Юрий Дачев в хасковския театър през април 2015г.
 
Това е петото издание на европейската инициатива Нощ на театрите. Тази година ДКТ “Иван Димов” се включва и с още едно заглавие - “Свалячи” от Елин Рахнев, с Малин Кръстев, Геро и Мариела Топалова, което ше се играе  също от 20 часа в неделя, в Димитровград. Гастролът е след специалната покана на ОДТ “Апостол Карамитев”.