Исторически музей, Свиленград
Исторически музей, Свиленград / Община Свиленград
Национален конкурс „Съхранена памет” обяви Исторически музей- Свиленград във връзка със 105-та годишнина от превземането на Одринската крепост и разорението на тракийските българи, информират от общината.
 
Конкурсът има за цел да събере и популяризира малко известни сведения за участници в Балканската и Междусъюзническата войни, техните впечатления, живот и съдба, снимков материал и документи за съхранената родова памет за миналото на предците - тракийски бежанци в периода 1912-1928 г.
 
В конкурса може да участва всеки, който желае, като изпрати снимки (една или повече) с кратко описание на събитието или лицата от фотоса през този период, да разкаже писмено спомени за близки или роднини, участвали във военните действия. Може да представи документи и други материали, свързани със събитията от Балканските войни и разорението на Тракия.
 
За участниците в конкурса няма възрастови ограничения, но е желателно всеки да посочи информация за себе си- име, възраст, откъде знае за това, което разказва, телефон за контакт и адрес за обратна връзка.
 
Материалите могат да се изпращат по пощата до Исторически музей - Свиленград, бул. „България” № 150, за конкурса ”Съхранена памет”, или на следния електронен адрес: svilengrad_pamet@abv.bg  Телефонът за връзка и подробна информация е 0889 00 40 99 и 0884 880 157.
 
Крайният срок за изпращане на материали за конкурса е 20 септември. Историческият музей в Свиленград ще излъчи победителите най-късно до 30 септември.  Наградите на отличените ще бъдат връчени на официална церемония по повод Деня на Свиленград – 5 октомври.
 
Осигуреният награден фонд включва: таблет  за първо място, USB-памет- 64 GB- за второ, ваучер от книжарница за трето място.