Министър Петя Аврамова
Министър Петя Аврамова / Дарик радио, Хасково
Министър Аврамова: Община Хасково е забавила новите кладенци за питейна вода
101225
Министър Аврамова: Община Хасково е забавила новите кладенци за питейна вода
  • Министър Аврамова: Община Хасково е забавила новите кладенци за питейна вода
Новите 8 кладенци за питейна вода и двата водопровода в Хасково са готови и ще бъдат пуснати в експлоатация след приключване на всички процедури и проби, съобщи в Хасково министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. По думите й се очаква това да стане до края на лятото.

Министър Петя Аврамова
Дарик радио, Хасково


Не са констатирани нарушения, а забавяне при разпоредената от премиера проверка на община Хасково за провеждане на процедурите и работата по изграждане на кладенците с отпуснатите целево от правителството близо 2 млн. лв., след като в питейната вода бе засечен уран над допустимите норми,  каза още министър Аврамова. Има установено забавяне на строителството, но за това няма да има санкции, допълни тя.
 

МРРБ проверява новите кладенци на Хасково


Министър Петя Аврамова е в Хасково за гражданския диалог „Европа в нашия дом“ на тема регионално развитие. Във форума участват също народните представители Делян Добрев, Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, областният управител на Хасково Станислав Дечев, представители на бизнеса и граждани. Приоритетите в регионалното развитие на регион Хасково и основните инфраструктурни проекти в областта са тема на дискусията в пленарната зала на НТС.

Чуйте министър Аврамова по темата в приложения файл.