Местят хасковския панаир на Кенана?
Местят хасковския панаир на Кенана? / netinfo

Има идея в недалечно бъдеще да се изгради подземна инфраструктура в парк „Кенана" и там да се премести хасковският панаир, който традиционно се провежда всяка година. Това каза на днешното публично обсъждане на бюджет 2010 кметът на Общината Георги Иванов. Той определи бюджета като пълен песимизъм и бюджет на оцеляването и коментира, че през двете години досегашно управление от този мандат е направено много за града, но голяма част от проектите не са могли да бъдат реализирани заради тогавашното „политическо ембарго". Те са били посрещани с одобрение от тогавашната власт, било е признавано, че са качествени, но е било заявявано, че няма пари.

През март се очаква да започне строежът на камбанарията до монумента Света Богородица и най-вероятно до Деня на Хасково през септември тя ще бъде готова.

Днес в залата присъстваха поне една трета от членовете на наскоро сформирания Младежки парламент. Те бяха поканени от председателя на Общинския съвет Делян Делчев да присъстват на предстоящата сесия идния петък.

Само двама общински съветници присъстваха на обсъждането днес - Емил Георгиев и Красен Ангелов.