Кръговото до Пеньо Пенев- с мини водно огледало и стъпаловиден ефект
Кръговото до Пеньо Пенев- с мини водно огледало и стъпаловиден ефект / DarikNews

Водна каскада под формата на 4 стъпала през 40 см, воден ефект- малко огледало, като символ на вечността на Димитровград, където ще бъде монтиран и гербът му, сезонни цветя, декоративни храсти, поливна система за капково оросяване и цветно осветление предвижда представеният вчера в общината проект за новото кръгово движение пред входа на парк „Пеньо Пенев". Това съобщи днес архитектът на общината Томи Томов, който показа скици и снимки.

Кръговото до "Пеньо Пенев" с мини водно огледало и стъпаловиден ефект
netinfo

Двете иглолистни дървета ще бъдат запазени, под въпрос е широколистното, тъй като имаме опасения, че короната му в даден момент може да попречи на видимостта, коментира той.

Кръговото до "Пеньо Пенев" с мини водно огледало и стъпаловиден ефект
netinfo

Обсъждат се възможностите за звукозащитна стена в района на жилищния блок, който е в непосредствена близост до новото кръгово, но се оказа, че това е много скъпо- 400 евро за линеен метър и за сто сумата е непосилна, обясни арх. Томов. Вече е решено, че в този участък ще има еластични мрежи, за да се избегне вариант кола да „паркира" в жилищния блок, съобщи още арх. Томов.

По прогнозни данни ремонтът на околовръстния път, част от който е и новото кръгово, трябва да приключи до края на септември и веднага след това да започне работата по другия голям проект за жп-надлеза и кръговото движение там. Въпреки неудобствата, които се създават при строителните работи обаче, това ще реши проблемите на Димитровград с транспортния трафик за поне 50 години напред, коментира арх. Томи Томов.