Изгоряха „Щъркелите”, все още уточняват причината за пожара
Изгоряха „Щъркелите”, все още уточняват причината за пожара / netinfo
Ресторант „Щъркелите”, край Димитровград изгоря при пожар тази сутрин. Пазачът на комплекса е забелязъл пламъците и е предупредил собствениците на заведението.

В бързината да избягат от горящата сграда, в която са спели те са забравили мобилните си телефони. Успели са да сигнализират на пожарната с помощта на шофьора на минаващ край пътя автомобил.

Огънят е тръгнал от западната страна на комплекса, където е имало складове. Там са работили хладилни витрини, но все още не е ясно дали причина за запалването е късо съединение.

Снощи комплекса не е работил. Едва за днес е имало предвидена сватба.

Огънят е изпепелил ресторанта за близо 15 минути, тъй като конструкцията е дървена и с леснозапалима облицовка, уточни пред Дарик началникът на Димитровградската пожарна служба главен инспектор Иван Пачов.

Пристигналите на място 12 огнеборци с 3 противопожарни коли, една от които от Хасково са били предупредени, че в горящата сгрда има 3 газови бутилки. Огнеборците са били обезопасени в момента, когато бутилките са се възпламенили.

Няма ранени хора. Загинало е само кучето на собствениците, което според тях се е върнало да ги търси в пламтящата сграда.

Бързата намеса на пожарникарите е предотвартила огънят да се разрасне и да обхване бунгалата и гората, намираща се в близост до комплекса. Предстои да бъде направена експертиза, която да установи причините за пожара.