Избори в Професионалната гимназия на Димитровград
Избори в Професионалната гимназия на Димитровград / Darik News
Избори в Професионалната гимназия на Димитровград
77042
Избори в Професионалната гимназия на Димитровград
  • Избори в Професионалната гимназия на Димитровград

За пета поредна година учениците от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" в Димитровград избираха председател на Ученическия съвет. През тази учебна година кандидатите за поста са четирима: Пламена Василева от 9а клас и Нанси Владимирова от 10а клас със специалност „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти", Нанси Кюлевчиева от 11б клас със специалност „Техологичен и микробиологичен контрол в ХВП" и неколкогодишният председател Красимира Иванова от 11а клас, специалност „Електронна търговия с английски език".

По регламент, изготвен от Ученическия съвет, желаещите да се кандидатират за поста, подават най-напред заявление до Ученическия съвет, който преценява дали отговарят на поставените критерии. След това избраните се представят на Педагогическия съвет за гласуване и едва тогава започва предизборната надпревара. През изминалия месец претендентите за председател проведоха кампания, като изработиха свои плакати и представиха платформите си пред класовете. Предварително бе сформирана и Избирателна комисия, чиято задача бе да подготви избирателната секция с тъмната стаичка, урната, бюлетините и списъците на избирателите.

Изборният ден започна в 8 часа днес и приключи в 12. Класовете гласуваха по определен график с ученически книжки и задължителен подпис в избирателния списък. Заедно с комисията- Ивелина Велева, Веселина Лозева от 11 клас и Кристиян Костов от 10 клас, по график дежуриха и учители, които да помагат при необходимост. Гласували са 53 на сто от учениците в професионалната гимназия. От тях 62,91% са дали своя вот за Красимира Иванова, която отново ще е председател на Ученическия съвет- пост, който заема вече две години. Преподавателят по история Иванка Попова и кандидатите за поста чуйте в приложения файл.