Иракчанката е починала от остра вирусна инфекция, роднините й са добре
Иракчанката е починала от остра вирусна инфекция, роднините й са добре / Dariknews.bg, архив

Причината за смъртта на 22-годишната иракчанка, която почина вчера по пътя към Спешна помощ в Харманли, е остра вирусна инфекция, която при нея е протекла много бързо, съобщи изпълнителният директор на Хасковската областна болница д-р Георги Гелов. Той допълни, че това се случва при пациенти в силно стресово състояние, каквито например са бежанците. Не е установен специфичен инфекциозен причинител. При аутопсията са взети всички биохимични, микробиологични и хистологични изследвания, но резултатите от тях ще са готови след няколко дни.

Състоянието на роднините й, които са настанени в Инфекциозно отделение на болницата със същата диагноза, е стабилно и няма опасност за живота им. Лечението обаче е трудно, защото те отказват всякакви манипулации, обясни Гелов.

"Към момента в Хасковска област няма опасност от епидемии, затова хората могат да бъдат спокойни”, заяви още директорът на хасковската МБАЛ.

Междувременно от Апелативната прокуратура в Пловдив съобщават, че Харманлийската районна прокуратура наблюдава досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на жената.