Задържаха бивш легионер, заподозрян за убийството на 72-годишния фелдшер в хасковското село Орешник, съобщи NOVA.

Полицията задържа мъж, барикадирал се в дома си (ВИДЕО/СНИМКИ)

Сигнал за трупа, намерен в здравната служба в селото, е подаден днес преди обяд от кмета на населеното място Тодорка Арнаудова.

БГНЕС

При първоначалния оглед са установени следи от насилие и травми в областта на главата, уточниха по-рано от МВР.
 

Във връзка със смъртта на възрастния медик се издирваше бившият легионер Иван Пачалиев. През февруари миналата година той се барикадира в дома си и стреля по полицаи.

След цяло денонощие органите на реда успяха да го задържат. Оказа се, че той имал разрешително за притежание на оръжие, издадено в чужбина.

Сапьори обискират къщата на барикадиралия се в дома си в Орешник

В операцията по обезвреждането му тогава участваха 80 души - отряд „Кобра“, специализираният отряд за борба с тероризма, Института по психология на МВР, жандармерия, полицаи от Хасково.

Хората разказват, че в понеделник Иван Пачалиев си е наранил ръката с резачка и предполагат, че затова е отишъл при фелдшера. Какво е станало в здравната служба и дали наистина той е виновен за убийството, засега остава загадка.

БГНЕС


Дори и малкото близки на бившия легионер отказаха да говорят за него. „Не съм го виждала от 1 седмица”, каза Станка - леля на Иван Пачалиев.

Мъжът е безработен, но преди пет години е бил част от Френския чуждестранен легион. Имал е разрешително за пушки и пистолет.
nova.bg