/ Дарик радио, Хасково
Иван Пачелиев
96287
Иван Пачелиев
  • Иван Пачелиев
Сапьори проверяват в момента двора на 35-годишния Иван Пачелиев-Димончето, който бе задържан след 24-часова полицейска акция, научи Дарик. Днес сутринта, боецът от френския легион, бе изваден от ареста на РПУ-Харманли и върнат в село Орешник.

Полицията задържа мъж, барикадирал се в дома си (ВИДЕО/СНИМКИ)

Снощи там, той откри стрелба по полицаи, след което се барикадира. Спецполицаи от отряд „Кобра” и този от специализирания за борба с тероризма успяха да го изведат от дома му снощи към 19 часа.

Димончето бе ескортиран от Харманли до Орешник с 6 полицейски коли. В момента с него разговарят полицаи в РПУ Тополовград. Малко по-рано спецчастите извършиха предпазлив оглед на двора, където се предполага, че има мини. Повод за това е реплика на Иван Пачелиев към полицаите, че им е приготвил много изненади.

Проверяват за взривни устройства след акцията в Орешник

В среднощната операция участваха близо 80 служители на МВР. От силовото министерство дори са поставили секретни постове в селото. Иван Пачелиев е влизал в полезрението на вътрешното министерство преди години за убийство на кон. Тогава обаче доказателствата не са стигнали и му се е разминала подсъдимата скамейка.

Както Дарик съобщи снощи, Димончето е обучен изключително добре да борави с огнестрелно оръжие.  Той има разрешение за притежаване на огнестрелно оръжие, което е издадено от Франция, твърдят наши източници от полицията. Преди минути Димончето бе докаран в дома си, където живеел сам.