Задържаният в село Орешник е служил във Френския чуждестранен легион
Полицията задържа 35-годишния мъж, барикадирал се в дома си в тополовградското село Орешник, информираха от областната дирекция на МВР в Хасково.

Задържаха барикадиралия се в дома си в с. Орешник
Дарик радио, Хасково

Мъж се барикадира в дома си в хасковско село

Задържаха барикадиралия се в дома си в с. Орешник
Дарик радио, Хасково

Операцията в селото е продължила почти 24 часа. В нея са участвали 80 души- отряд „Кобра“, специализираният отряд за борба с тероризма, Института по психология на МВР, жандармерия, полицаи от ОД на МВР-Хасково.

Вчера полицейски екип потърсил мъжа за справка по преписка на Софийска районна прокуратура за заплаха към друг човек. Той отказал да излезе, заключил се в къщата си, отправил заплахи към служителите на реда, оказал яростна съпротива и открил стрелба по полицаи, съобщават от полицията. Униформените не са използвали оръжие и ранени няма. 

По-късно стана ясно, че задържаният Иван Пачeлиев по прякор Димончето, е бил обучен във френския легион и е боравел добре с огнестрелно, хладно оръжие и взрив. В къщата в село Орешник той живеел сам. Операцията по задържането му била планирана съвместно със специалистите от Института по психология на МВР.

Задържаха барикадиралия се в дома си в с. Орешник
Дарик радио, Хасково

Около 18.30 ч. тази вечер, след като сам е напуснал дома си, е задържан на подходящо място в селото от отряд "Кобра", като не е било използвано оръжие. За случая е уведомена прокуратурата. Откаран е в ареста със специален автомобил „Котка“.