кметство Харманли
кметство Харманли / Община Харманли

Деца и хора с увреждания, и възрастни жители от община Харманли с невъзможност за самообслужване ще продължат да получават социални услуги в домашна среда от специализиран персонал до края на 2017 година. Това става възможно, след като община Харманли предприе необходимите мерки, заяви интерес и подписа споразумение с Агенцията за социално подпомагане и МТСП, чрез което се осигурява допълнително финансиране за удължаване на срока за предоставяне на социалната услуга на целевата група.

До този момент, средствата за удовлетворяване на потребностите на нуждаещите се бяха осигурени по проект"Социални услуги за жителите на Община Харманли" по Схема "Независим живот"  и ОП "Развитие на човешките ресурси "2014-2020. Така 76 потребители получаваха специализирани социални услуги, предоставяни от 64 лични асистенти и домашни помощници.

В началото на август проектът приключи. Чрез сключване на допълнителното споразумение се осигурява устойчивост на социалните услуги в домашна среда и се гарантира грижата за хората с увреждания, като се надграждат вече постигнатите резултати.