/ Dariknews.bg
Във връзка с повишената епидемиологична обстановка в община Димитровград и с оглед нарастващия брой на децата, които не посещават учебни заведения поради заболяване от грип кметът на община Димитровград Иво Димов на основание чл.44, ал.2 от ЗМСМА и чл.105, ал.3 от Закона за предучилищното и училищно образование обявява дните от 24 януари до 26 януари за неучебни на територията на община Димитровград.

Болните от грип се увеличават

Така с двата почивни дни, учениците ще си останат по домовете до понеделник, информират от администрацията.

Проф. Кантарджиев: Изолиран е нов грипен щам

На 22 януари, Министерство на здравеопазването обяви на територията на община Димитровград грипна епидемия за дните от 23 януари до 28 януари. При грипна епидемия Министерството разпорежда, че до второ нареждане в общините, с обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Между 300 000 и 400 000 българи вероятно ще се разболеят от грип

За да бъде обявена грипна ваканция от РЗИ е необходимо процентът на заболелите деца в училищата и детските градини да надвишава 30%. Към днешна дата в община Димитровград децата, които не посещават в момента училищните занятия поради заболявания, са между 14-24% в отделните училища, уточняват от общината.