Голям пожар на димитровградския пазар, изгоряха четири павилиона
Голям пожар на димитровградския пазар, изгоряха четири павилиона / Dariknews, Хасково

Пожар изпепели четири маси от затворен тип на димитровградския пазар. Огънят, обхванал обекти в сектор Г 1, беше погасен преди минути.

Вече е ясно, че пожарът е тръгнал от павилион за продажба на платове и пердета. Плацимъците се разрастнали бързо и са обхавнали съседни три обекта, намиращи от двата края на възпламенилия се павилион.

Голям пожар на димитровградския пазар изгоряха четири павилиона
netinfo

Два екипа на пожарната на Димитровград са участвали в гасенето на пожара. Наложило се е да разбиват павилионите, тъй като са били заключени. Собствениците им са от Меричлери, Кърджали и Пловдив. Преди минути те са пристигнали на място. Тепърва ще изчисляват щетите и загубите, а според очевидци и изгоряла всичката стока и в четирите обекта. Стана ясно, че самите павилиони не са застраховани.  

Според първоначалния оглед най-вероятно причина за пожара ще се окаже късо съединение, тъй като във възпламенилия се павилион е установена стопена лампа.

При инцидента няма пострадали. Не се налага отцепване на района около инцидента, тържището продължава да работи, тъй като днес е пазарен ден.