Димитровградските училища готови за новата учебна година
Димитровградските училища готови за новата учебна година / DarikNews

Проверка в общинските училища на Димитровград за готовността им да посрещнат новата учебна година започна днес заместник-кметът Светослав Стойков заедно с главния експерт „Образование" Антоанета Шаркова. Обходът им тръгна от ПМГ „Иван Вазов" и мина през основните училища "Пенчо Славейков" и "Алеко Константинов", езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров" и средните общообразователни училища "Любен Каравелов" и "Васил Левски". Утре ще продължи и в учебните заведения на останалите населени места от общината. В сряда предстои среща с всички директори на училища, детския и младежки център и планетариума, за да изготвим заедно и стратегия за извънкласните форми, които децата ще могат да посещават, съобщи днес Светослав Стойков.

Димитровградските училища готови за новата учебна година
netinfo

Пожароизвестителни системи монтират в СОУ „Васил Левски", СОУ „Любен Каравелов" и природоматематическата гимназия „Иван Вазов", съобщи днес директорът й Илияна Славова. Това е доста голяма инвестиция, която общината прави, за което сме благодарни, тъй като би било пряко сили да отделим средствата от училищните бюджети, коментира тя.

Димитровградските училища готови за новата учебна година
netinfo

Всички училища в Димитровград са газифицирани, сградите са в готовност да приемат децата и новата учебна година да стартира нормално. ВиК-авария е възникнала в западната част от двора на СОУ „Любен Каравелов", но за отстраняването й вече се работи, съобщи заместник-кметът Светослав Стойков. Най-сериозният проблем, констатиран днес е със спортните площадки и дворовете на учебните заведения, където също са необходими ремонти, тъй като повечето са правени през 70-те години на миналия век, отчете Светослав Стойков след днешната проверка.