/ БТА
Персоналът вече е обучен за работа с апаратурата, като тя е първа по рода си в областта
Барокамера за терапия на деца с увреждания чрез кислород под налягане получи като дарение Дневният център за деца с увреждания и техните семейства в Хасково.

БТА

Апаратът бе приет в социалната институция в присъствието на изпълнителния директор на Национален фонд "Свети Никола" Недка Младенова, който е осигурил средствата и е предоставил техниката.

Има смисъл: Спасиха недоносено бебе с линейка от дарени капачки

"Тя ще осигури терапия и лечение на наши малки потребители с различни болести - неврологични, ревматични, детска церебрална парализа, аутизъм, разстройства на развитието", каза управителят на центъра Невена Желязкова.

БТА

Камерата е с капицетат едно дете, но при по-малките те могат да влизат с придружител. Престоят в нея позволява използванено на електронни устройства. Персоналът вече е обучен за работа с апаратурата. Тя е първа по рода си в областта.

"Отне ни малко повече от година време, за да наберем необходимата сума от 27 хил. лева", сподели Младенова. По нейните думи това е четвърта барокамера, която благотворителната организация дарява, а амбицията е била техниката да бъде разпределена в различни региони на България. 
Николай Грудев, БТА