Да! На българската икономика организира КРИБ-Хасково
Да! На българската икономика организира КРИБ-Хасково / КРИБ-Хасково

Дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика“ организира на 8 септември КРИБ-Хасково. В Заседателната зала на Областна администрация-Хасково председателят на регионалната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Стефан Димитров кани всички, за които темата представлява интерес.

Кампанията „Да! На българската икономика“ КРИБ организира в национален мащаб за седма поредна година. Това е 14-ата поред дискусия от най-мащабната икономическа кампания с мотото „Да! На българските региони- Хасково“.

Очаква се сред гостите да бъдат министрите Ивайло Московски и Вежди Рашидов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и на фонд "Земеделие"- Румен Порожанов. Те ще отговорят на въпросите на бизнеса и кметовете от Хасковска област. Домакин на събитието е кметът на Хасково Добри Беливанов.

Транспортният министър Ивайло Московски ще даде съвети и препоръки за развитието на летище Узунджово с изграждане на карго терминал. Министърът на културата Вежди Рашидов ще представи възможностите за по-мащабни разкопки в уникалния комплекс "Глухите камъни". Ще бъдат коментирани и вариантите за изграждане на пряк път от Хасково до Александровската гробница. Препоръки как да се привличат инвеститори в индустриалната зона на Хасково ще даде Стамен Янев.

Регионалната структура на КРИБ в Хасково бе учредена през октомври миналата година от 17 работодатели за областта, от големия и среден бизнес. В края на март в залата на Областната администрация-Хасково за четвърта поредна година КРИБ-Хасково връчи награди на 33 компании от региона, номинирани от всички 11 общини, като техни социално отговорни партньори.