/ Дарик радио, Хасково
Близо 10 населени места в региона са без ток. Има аварии по 5 електропровода заради силния вятър. На тъмно са селата Гарваново, Стамболийски, Въгларово, Узунджово, Ангел войвода, Боян Ботево, Широка поляна, Козлец и други. 

Заради силния вятър без ток е и помпена станция в Узунджово и това е причината няколко квартала в Хасково да са без вода.  От няколко часа с нарушено водоподаване са кварталите “Младежки хълм”, “Хисаря”, “Македонски” и части от “Тракийски”.

Хасково буря
Дарик радио, Хасково

Предупреждават за силен вятър, температурите падат в четвъртък

Вятърът събори тази сутрин част от светофарната уредба на хасковското кръстовище между улиците “Георги Кирков” и “Дунав”. По-рано пак в този район е бил съборен още един светофар, но от общината са го отремонтирали. Бурният вятър повали и приветсващото гостите на Хасково пано на входа на града, което е с лика на Богородица. Общината изпраща алпинисти, които да го възстановят. Висящото пано създаде опасност за преминаващите край него. 

Около 60 км в час е вятърът в момента в Хасково и региона. Опасно явление, остава в сила жълт код. 

Хасково, буря
netinfo

От пожарната съобщиха, че също нямат сигнали за критични ситуации. Работили са само по два сигнала за отстраняване на опасно надвиснали ламарини и по няколко съобщения за премахване на клони от пътни платна.

Хасково,буря
netinfo