/ БГНЕС
От тази нощ проходът Троян-Кърнаре е напълно затворен за превозни средства поради силни снегонавявания и обилен снеговалеж.

СНИМКИ: Бурен вятър в цялата страна, бедствено положение в Смолян

На места снежната покривка е над метър. В цялата страна е в сила жълт код за опасен северозападен вятър. Очакваните пориви на вятъра са до 80 км/ч.
 

Всичко за обстановката в страната вижте тук

Dariknews.bg, архив

Предупреждават за силен вятър, температурите падат в четвъртък

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса. До обяд на места ще продължи да вали сняг.

Преминаващите през прохода Шипка трябва да имат предвид ограниченията в движението

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона през проход "Република" силен снеговалеж и навявания. Причина за това са силният снеговалеж и навявания, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Няма затворени пътища в Добричко, 29 машини чистят и опесъчават
 

НИМХ-БАН


Заради бурния вятър и снегонавявания са затворени подходите към прохода Шипка - Крън - Шипка и Дунавци - Шипка, като на практика и самия проход е временно затворен за движение. Няколко са катастрофиралите автомобили, които са заседнали в снежните преспи и чакат спасителни екипи.
 
Сериозни щети причини бурният вятър в Стара Загора

Бурен е вятърът в цяла Старозагорска област. Снеговалежите са слаби, но заради силните пориви се предвиждат снегонавявания и преспи, които затрудняват пътното движение.

От Пътната агенция препоръчват на всички шофьори, на които им предстои пътуване през нощта, да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на Пътна полиция.
 

БГНЕС, архив

Пет населени места са без електричество, няма затворени пътища в Лудогорието

Днес ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, съобщиха от Националния център по метеорология и хидрология при Българската академия на науките.

Още сутринта валежите в Западна България ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. По-късно след обяд и в източните райони ще спре да вали.