/ БГНЕС, архив
За десетки паднали дървета заради бурния вятър в Стара Загора са сигнализирали на горещия телефон десетки граждани. Те подали информация и за препречване на улици от паднали клони в кв „Железник”, пресечката на улиците "Отец Паисий" и "Васил Левски", кв. "Казански”, ул. „Хрищенско шосе“ - над центъра за гуми, по бул. „Цар Симеон Велики“, както по пътя за Казанлък.

Реагирано е своевременно от служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
 
За проблем с висящи светофарни уредби на кръстовището на булевардите "Славянски" и "Руски", от южната част на кръстовището на ул. "Августа Траяна" и бул. "Св. Патриарх Евтимий“ са сигнализирали още старозагорци. Фирмата, отговаряща за поддръжката на съоръженията, работи по отстраняване на авариите.
 
Кои пътища са затворени в Старозагорско

Тази сутрин е сигнализирано и за паднали оградни пана на строеж, в непосредствена близост с ДГ №10 „Светлина“. Служители на Звено „Контрол, екология и чистота“ на Община Стара Загора са приели сигнала, след което районът е обезопасен.
 
Силният вятър оставил без ток живеещите във вилната зона на Баритна мина.

Предупреждават за силен вятър, температурите падат в четвъртък

Във връзка със силния вятър и обявения жълт код за прогнозата за времето днес, Община Стара Загора призовава за повече внимание, както и обезопасяване на незакрепени предмети на тераси и прозорци на жилища и офиси
 
Безплатният телефон на общината за сигнали на граждани е 0800 157 37, от снощи до тази сутрин, поради силния вятър, са подадени 23 сигнала.