Тежка зимна обстановка в Добричко
Тежка зимна обстановка в Добричко / Дарик Добрич

Пътните настилки в Добричко са заснежени. Пътува се при зимни условия, няма затворени участъци, съобщиха от Областно пътно управление. Обработват се всички трасета от републиканската мрежа, чистят се и се опесъчават. В дейностите участват 29 машини. Намалена видимост поради мъгла до 200 м има в област Силистра, информират от АПИ.

Временно движението по пътя Варна-Добрич при разклона за Любен Каравелово се осъществява двупосочно в една лента поради отстраняване на аварирал тежкотоварен автомобил. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на "Пътна полиция".

Силен вятър духа в региона. Дъжд вали в област Силистра, сняг в Добричко,

10 машини чистят основните пътни артерии в Добрич, информираха от фирмата "ЕфСиСи", отговаряща за зимната поддръжка. Обработени са всички главни улици, наклоните, сега се разширяват платната, за да могат да се движат хората. Чисти се и се опесъчава. Продължава да вали, затова и ние ще работим, ако трябва и 24 часа, за да постигнем нормално придвижване в града, каза Георги Иванов от фирмата.