Без представителите си в местаната власт и депутати БСП Хасково отпразнува 115 години
Без представителите си в местаната власт и депутати БСП Хасково отпразнува 115 години / netinfo

115 години от основаването си чества снощи общинската организация на БСП в Хасково.

Секретарят на Висшия партиен съвет и член на Изпълнителното бюро Антон Кутев прочете в залата изпратения от лидера на социалистите Сергей Станишев поздравителен адрес и връчи черевените книжки на шестима новоприети в организацията млади активисти. На честването присъстваха и членът на Изпълнителното бюро Семра Изетова, политическият организатор за региона Иван Желязков, лидери на общински партийни организации от областта, кметове и съветници от БСП.

Хасковските общински съветници, избрани с листата на социалистите обаче не уважиха честването, нямаше ги и двамата червени депутати Иван Илчев и Минка Русева. На събранието по повод годишнината не беше и заместник-кметът на Хасково от червената квота Татяна Димитрова. Подкрепеният въпреки позицията на централното ръководство дни преди местния вот кандидат за градоначалник Георги Узунов беше след гостите на тържественото събрание.

Областният управител Райна Йовчева беше изпратила поздревителен адрес до хасковските червени, но също не присъства на форума.