форум на ГЕРБ в Минерални бани
форум на ГЕРБ в Минерални бани / ПП ГЕРБ
„Трябва да си върнем позициите в Хасково като работим още по-усилено и спечелим убедително следващите местни избори тук. 140 млн са дадени за региона. Работете така, за да сте за пример”, Това каза лидерът на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов към членове на партията в Минерални бани.

На въпрос на представител на ръководството на местната структура на ГЕРБ за кмета на Хасково Добри Беливанов и загубеното доверие към него от страна на партията Бойко Борисов отговори, че не се меси в избора на кметове и общински съветници, защото те се посочват пряко от структурите на ГЕРБ по места.

Председателят на партията подчерта, че преди изборите за кмет областният координатор Делян Добрев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов са гарантирали, че кандидатурата на Беливанов за кмет е широко подкрепяна от структурите в Хасково. “Ясно е, че Добри Беливанов премина в друг отбор, но всеки трябва да си носи отговорността за решенията. Делян Добрев е сред най-умните хора в партията, въпреки това аз приех оставката му, защото трябва да се научи да носи отговорност. Но партията се съпротиви, Делян е много обичан в ГЕРБ. Работете така, за да сте за пример”, обърна се Борисов към присъстващите. По думите му, това че решението на партията да не приеме оставката на Добрев е надделяло показва, че БСП е единствената еднолично лидерска партия.