/ iStock/Getty Images
Седем мъже и жена са били доведени в управленията в Хасково, Харманли и Димитровград за държане на дрога, съобщиха от ОДМВР-Хасково. Вчера служители са провели специализирана операция по линия на противодействие на престъпни деяния свързани със съхранението и разпространението на наркотици.

В управлението на областния град са били мъже на 37г. и 16г., 35г. и 27-годишна. В дома на жената са открити 10 грама канабис, 19 грама кристал за пушене и електронна везна. Младежът е бил заловен с грам бяло кристално вещество около местно училище. 37-годишният е проверен с мотопеда си, в чиято кухина до кормилото са намерени 10 грама бяло вещество, а в последвала проверка в дома му – още грам марихуана, грендер и електронна везна.

С грам кристал за пушене е заловен мъжа на 35г. В РУ Харманли са били двама на 23г. и 38г., в чийто дрехи са открити общо 3 грама канабис.

Димитровградските криминалисти също са установили двама с дрога. У мъжете на 20г. и 46г. е установена общо 11,9 грама марихуана и 10 саморъчно свити цигари от същия наркотик.