7-дневни тържества за Деня на Хасково
7-дневни тържества за Деня на Хасково / Darik News, архив

Програмата за празниците по повод Деня на Хасково - 8 септември представиха днес от общината. Тържествата стартират на 6 септември и ще продължат до 12 септември. Постарали сме се да удовлетворим предпочитанията на хората от всички възрастови групи, коментира директорът „Хуманитарни дейности” в администрацията Ралица Кисекчиева.

В разнообразната 7-дневна програма са включени изложби, състезания по колоездене, силов многобой, футболен турнир за децата от градините и концерти. От 7 до 13 септември в центъра на Хасково, в 25 шатри, ще бъде разположен базар на народните занаяти, в който ще се включат 28 майстори.

В Деня на Хасково- 8 септември, когато е и кулминацията на празненствата, ще бъде открита скулптурата „Хасковски каунъ“. Церемонията е предвидена за11 часа, до Часовниковата кула. Автор на скулптурата е Господин Тенев – Гуспата. Тя представлява пъпеш, от който се подават човешка глава, крака и ръце. Изработена е от месингова ламарина, като е висока 1,9 м и тежи около 170-180 кг. Господин Тенев е автор и на скулптурата на баба Яга пред общината, бухалът на прозореца й, паметника на завистта до шадравана на площад “Свобода”, фигурата на художника Лицо в центъра и фигурите на Оранжевия мост на ул. Кърджалийска.

 

Финалът на празниците в Хасково е концертът на Преслава и Борис Дали, който ще е от 21 ч. на 12 септември на спортния комплекс „Спартак”.

7дневни тържества за Деня на Хасково
netinfo