10 години "Късче от лятото" в Димитровград
10 години "Късче от лятото" в Димитровград / Община Димитровград
10-годишнина на инициативата "Късче от лятото" отбелязва днес с концерт димитровградското Акустично джаз трио, водено от Димитър Русев - Мутата. От 19 часа на централната пешеходна алея пред Клуба на дейците на културата ще се представи триото и приятели. Ще участват вокалите Мария Арнаудова и Даниел Николов, както и бас-китаристът Плавен Солеков. Специалното за концерта пристигат турските и гръцки музиканти Джан Туту, Николаос Сидеридис (тромпет) и Михалис Петрусис (контрабас), съобщи Димитър Русев-Мутата.

10 години "Късче от лятото" в Димитровград
Община Димитровград

Програмата за 10-годишнината на „Късче от лятото“ продължава на 23 юли, от 18 часа, в зала „Асен Крайшников“, където ще бъде открита изложба на оригинални чешки филмови плакати със съдействието на Чешкия културен център. Колекцията включва филмови афиши от 60-те години на миналия век.

Финалната за „Късче от лятото“ проява е на 1 август, когато отново на централната алея от 19 часа ще звучи джаз. В концерта ще се включат австралийския музикант Дейвид Дауер и англичаните Мат Фишер и Люк Фоулър.