Заседава журито на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата
Заседава журито на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата / Община Габрово

На 18 и 19 март 2015 г. в Музея „Дом на хумора и сатирата” ще се проведат заседанията на международното жури на XXII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2015.

Журито ще направи селекция на представените творби във всеки от 6-те конкурсни раздела (карикатура, графика и рисунка, живопис, скулптура, плакат, фотография) и ще присъди обявените в статута 20 награди.

Организатори на XXII Международно биенале са Музеят „Дом на хумора и сатирата”, Община Габрово, Министерството на културата и Министерството на здравеопазването на Р. България.

Списък с наградите, предвидени в статута на XXII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2015, можете да изтеглите от тук.

По традиция, награди присъждат организаторите на Биеналето – Музеят „Дом на хумора и сатирата”, Община Габрово, Министерството на културата и Министерството на здравеопазването, както и дългогодишните партньори на международния форум – Дирекция „Национален парк Централен Балкан”, Сдружение „Планета ГАБРОВО”, „Скални материали” АД – Русе и „Фотографски системи” ООД – София.

За втори път две габровски организации – Ротари клуб и Лайънс клуб – се включват в наградния фонд на Биеналето с атрактивни отличия.

На 20 март до всички представители на медиите ще бъде разпратена информация за резултатите от журирането и наградените автори, както и данни за получените творби, за броя държави и творци-участници в конкурсните раздели.