Започва газификацията на габровската болница
Започва газификацията на габровската болница / 100 вести

В габровската областна болница „Д-р Тота Венкова" започна отдавна мечтано строителство - газификация на сградите, която най-сетне ще реши не само проблема с топлинния и по-икономичен комфорт в здравното заведение, а и със замърсяването на околната среда от черния дим, който се стели през зимата от комина.

Това съобщава вестник "100 вести". Изданието публикува днес интервю с д-р Нели Савчева, директор на здравното заведение.

"В края на миналата година получихме от Министерството на здравеопазването средства, които искаме от много години - за газификация на лечебното заведение. Много пъти ми се е налагало да отговарям на въпроси „Защо сме един от източниците на замърсяване на въздуха?".

Виждали сте понякога гъстия дим, който се стеле от нашия комин, защото се отопляваме с мазут. За идващия отоплителен сезон болницата ще бъде газифицирана. Приключили сме обществената поръчка за избор на изпълнител на строителната част и на доставката на необходимата апаратура. Част от нещата вече са доставени, строителните работи вървят много добре.

Срокът, който сме дали за изпълнение е 45 дни и затова се работи толкова активно. За съжаление като започнат такива мащабни дейности, се получават и някои аварии".