преглед на печата
преглед на печата / 100 вести
Водещата статия на вестник „100 вести" днес е посветена на най-голямото баскетболно събитие в България. То започна вчера в Габрово. Изданието съобщава:

Стартът на втория поред Международен баскетболен камп, най-мащабното събитие в този спорт, организирано в България, събра вчера 332-ма участника, 40 треньори, специалисти и доброволци, съорганизатори, родители и просто фенове на играта, точно в 17:45 в зала „Орловец“ в Габрово.
 

На 9 юли официално ще бъде открит втори Международен баскетболен камп


Кметът на Габрово Таня Христова, очевидно съхранила емоцията от миналата година, този път не предложи заместнически пост на организатора на кампа, но посъветва участниците: „Забавлявайте се, но слушайте това, което ви казва Владо Искров! От опит знам, че той изобщо не греши!“

Още една спортна тема се оказва важна за изданието. С тържествена церемония вчера в Дряново бе закрит „Милан Джуниър Камп 2017“, който за втора поредна година събра повече от 150 таланти на възраст от 7 до 17 години от цялата страна, най-добрите треньори от Академията на футболен клуб Милан и всички фенове на италианския гранд. В продължение на седем дни децата тренираха и живяха заедно с треньорите на един от най-успешните и титулувани клубове в историята на футбола.

Още една важна информация във вестника идва от Дряново. „България трябва да се фокусира върху образованието, защото то всъщност означава бъдеще, заяви в Дряново президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки.


Успешни европейски бизнес модели бяха представени в Дряново


По думите му, тук няма много млади висококвалифицирани кадри, което означава, че не се инвестира в образованието. Според Марко Монтеки е важно младите хора при постъпването си на работа да се насочват към позиции с потенциал за развитие, вместо най-важният критерии при старта на кариерата им да бъде висока заплата.