Кметът на Община Трявна поздрави по случай 100-годишния юбилей ветерана от Втората Световна война Евтим Алексов
Кметът на Община Трявна поздрави по случай 100-годишния юбилей ветерана от Втората Световна война Евтим Алексов / Община Трявна
Евтим Милушев Алексов се ражда на 21 април 1918 г. Още в периода от 1934 г. до 1939 г. Евтим Алексов служи в царската армия, той участва във Втората Световна война. След войната Евтим Алексов се заселва в тревненското село Азмани, където създава семейство и работи за облагородяването на селото. Евтим Алексов има 3 деца, 6 внука, 10 правнука и 8 праправнука. Днес, 100 години по-късно г-н Алексов отпразнува своя юбилей сред многобройните членове на семейството си и приятели.

Специални гости на събитието бяха кметът на Община Трявна Дончо Захариев, заместник-областния управител Мария Пенева, представители на Военно окръжие-Габрово и на Съюза на ветераните от войните в Габрово.

Дончо Захариев поздрави столетника по случай неговия юбилей като му пожела да бъде жив и здрав за радост на всички негови потомци, които да черпят от богатия му житейски опит и да се гордеят с достойно изпълнения от него дълг към родината.

„Това е достолепна възраст и всички хора, които са я достигнали заслужават почит и признателност! Дано дните Ви са изпълнени с повече спокойствие и радост!“, пожела още кметът на Трявна.

Своите поздравления към рожденика поднесоха заместник-областният управител на Габрово Мария Пенева, представителите на Военно окръжие-Габрово и на Съюза на ветераните от войните в Габрово, близки и приятели на семейството.

Евтим Алексов получи поздравителни адреси за своя юбилей от Министъра на отбраната, Областният управител на област Габрово, Началника на Военно окръжие-Габрово и Съюза на ветераните от войните в Габрово. Господин Алексов бе награден от Министерство на отбраната с почетен знак за принос към отбраната на страната и във връзка със 100-годишнината му.

Източник: Община Трявна