Успешна година отчита кметът на Севлиево
Успешна година отчита кметът на Севлиево / netinfo
Напрегната, но успешна. Така кметът на Севлиево Йордан Стойков определи изминалата една година след избирането си. “Всички постижения, които имаме се дължат не на кмета или на отделни лица, а на това, че успяхме да работим като екип. Това е първата заслуга и едно от важните неща, които се случиха в Севлиево”, каза в интервю за Дарик Стойков.

Подобряване на административното обслужване, намаляване на бюрокрацията, компетентно управление на бюджет 2008 са основните направления, в които са постигнати значителни успехи. Очакванията на кмета са свързани със значително преизпълнение на приходната и разходната част на финансовата рамка в края на годината. През последните месеци в Севлиево са открити нова картинна галерия “Асен и Илия Пейкови”, детска градина “Радост 1”, в която са вложени над 150 000 лв., обновен е Домът за деца лишени от родителска грижа.

За периода е изградена канализацията на две села, газифицирани са две детски заведения, строи се пречиствателна станция за 8,5 млн. евро и тече реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа за 2 млн. евро. Йордан Стойков определи като все още неразрешени проблемите с бездомните кучета и довършването на язовир “Мокра Бяла”.

Цялото интервю с Йордан Стойков в звуковия файл