пожарна
пожарна / БГНЕС
Късо електрическо съединение е предизвикало пожар,  при който вчера бе унищожена част от покривната конструкция на къща в севлиевското село Сенник. От противопожарната служба съобщават, че огънят е засегнал и навес до жилището, който е изгорял. 

Спипаха младеж, подал лъжлив сигнал за пожар

Пламъците са потушени от четирима пожарникари. Няма други инциденти от такъв характер през последното денонощие. Това става ясно от публикуваната тази сутрин официална информация на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН).

Габровски огнеборци участваха в потушаването на големия пожар във Велико Търново

Днес и утре не се очакват метеорологични явления, които хората трябва да следят с оглед на своята безопасност, става ясно от информацията на РДПБЗН, 

Препоръки за безопасност

През есенно-зимния сезон значително се завишава потенциалната опасност от възникване на пожари в домовете, поради неправилно ползване на отоплителни и нагревателни уреди или техническа неизправност. Правилният избор, компетентният монтаж и внимателната експлоатация на отоплителните уреди са гаранция за пожаро обезопасеността на нашия дом.

Мерки за пожарна безопасност през отоплителния сезон

За да предотвратите пожар в дома си - не ползвайте нестандартни отоплителни уреди, не ги оставяйте без наблюдение и спазвайте противопожарните изисквания и указанията за безопасна експлоатация на всеки уред.

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - Габрово Ви обръща внимание на основните правила за пожарна безопасност, които трябва да се спазват през отоплителния сезон и ползването на отоплителните уреди.