Таня Христова получи награда за Водния проект
Таня Христова получи награда за Водния проект / Община Габрово

Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово беше отличена като победител в категория Екологична водна инфраструктура в конкурса за принос в развитието на инфраструктурата в България за 2016 г.

Наградата късно снощи получи кметът на Габрово Таня Христова от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева по време на официална церемония в столицата. Отличия бяха връчени също на представителите на изпълнителите и проектантите по проекта.

Наградите за принос в изграждането на инфраструктурата на България – INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016 са учредени от Градът Медиа Груп по повод десетото издание на годишната конференция "Стратегическа инфраструктура България".

Инициативата е под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите, със съдействието на браншовите, академични и професионални организации в сектора.

Още по темата:

Първото издание на конкурса прави преглед на най-добрите успешно завършени и въведени в експлоатация проекти, в периода 2013 – 2015 г., в основни направления на инфраструктурата, имащи най-голямо значение за развитието и конкурентноспособността на българската икономика и общество, а именно: транспортна пътна инфраструктура, транспортна железопътна инфраструктура; транспортна пристанищна инфраструктура; метрополитен транспортна инфраструктура; ИТС - интелигентни транспортни системи; ГИС - географски информационни системи в инфраструктурата; Екологична водна инфраструктура; Екологична инфраструктура - депа и отпадъци; Екологична индустриална инфраструктура; Градска среда.

Проектите - участници са оценявани по критерии: Значимост за подобряване на социалното, екологичното и икономическо развитие на населението; Сложност на проекта; Качество на изпълнение; Устойчивост; Свързаност; Иновативни технологични решения; Възможности за надграждане.

Церемонията по награждаването ще бъде излъчена по БНТ на 28 февруари 2016 г.